آشپزی, خورشت ها

طرز تهیه خورش ماست اصفهانی

خورشت ماست اصفهانی
  • خورش ماست اصفهان مجلسی:

     

    خورش ماست اصفهان مجلسی یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که مواد مغذی از جمله گوشت گردن گوسفند، زعفران، ماست پرچرب و شکر در این غذا مصرف می شود.

    این خورش به‌ عنوان پیش‌ غذا، دسر و کنار غذا نوش جان می‌ شود.

    رنگ طلایی زعفرانی و درخشش زرشک و خلال پسته روی آن هر کسی را به اشتها می‌ آورد.

     معمولاً این خورش  به صورت سرد برای خوردن سرو می شود.

    این خورش در مهمانی ‌های مجلل و بزرگ و جشن ها و مجالس عروسی اصفهان دیده می شود.

    این خورش در قدیم یک غذای اصلی درباری بود ولی امروزه به عنوان دسر مصرف می شود.

    مواد لازم :

    گوشت گردن  گوسفند : 200 گرم

    شکر :1/2 پیمانه

    پیاز : 1 عدد

    ماست : 3 پیمانه

    زرده تخم مرغ : 1 عدد

    زعفران دم کرده : 1 قاشق سوپ خوری

    مغز خلال بادام : 1 قاشق سوپ خوری

    گلاب : 1 قاشق سوپ خوری

    مغز گردو : 1 قاشق سوپ خوری

    نمک ، فلفل ، زردچوبه قدری

    خورشت ماست اصفهانی

    طرز تهیه خورش ماست اصفهانی:

    گوشت را با یک عدد پیاز و زردچوبه بگذارید تا خوب بپزد و له شود.

    بعد از اینکه گوشت خوب پخت آن را از استخوان جدا کنید و دز ظرف مسی خوب بکوبید.

    گوشت را باید آن قدر بکوبید تا کش بیاید.

    حتما بخوانید خورشت پرتقال با مرغ

    زرده تخم مرغ را با شکر و ماست مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.

    وقتی ماست جوش آمد گوشت کوبیده شده را به ماست اضافه کنید و هم بزنید.

    در این مرحله مغز گردو ، خلال بادام ، زعفران و گلاب را ماست و گوشت اضافه می کنیم و هم می زنیم.

    بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید و به مدت 24 ساعت درون یخچال بگذارید تا خوب جا بیفتد .

    نکات :

    برای کش دار شدن خورش ماست باید گوشت گردن گوسفند را آنقدر بکوبید که رنگ آن از قهوه ای تبدیل به کرم شود.

    به این ترتیب یک خورش ماست کش دار و غلیظ با یک بافت ایده‌ آل خواهید داشت.

    حتما برای تهیه این خورش از ماست چکیده استفاده کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.