آشپزی, انواع غذاهای ملل دنیا, بلاگ

طرز تهیه ارمنی پلو بال مرغ

غذای ملل
  • ارمنی پلو با بال مرغ:

     

    ارمنی پلو بال مرغ یکی از غذاهای مطرح ارمنستان است.

    یکی از غذاهای پر خاصیت و خوشمزه کشور ارمنستان ارمنی پلو با بال مرغ است.

    در ارمنی پلو  از زعفران و برنج که بسیار مقوی می باشند استفاده می شود.

    این غذای خوشمزه ارمنستان جلوه زیبایی به سفره شما می دهد.

    زمان مورد نیا برای آماده سای و پخت این غذا حدود 2 ساعت است.

    مواد لازم برای تهیه ارمنی پلو بال مرغ :

    بال مرغ : 6 عدد
    زعفران آب کرده : 2 قاشق چای خوری
    برنج : 2 پیمانه
    روغن : به میزان لازم
    نمک و فلفل : به میزان لازم

    ارمنی پلو

    طرز تهیه ارمنی پلو بال مرغ :

    1) مقداری آب را داخل قابلمه بریزید تا جوش بیاید بعد از جوش آمدن آب برنج را که از قبل خیس کرده اید در قابلمه بریزید.
    2
    ) به آب و برنج کمی نمک اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج و نمک با هم بجوشند.
    3
    ) قبل از اینکه برنج له شود برنج را آبکش کنید.
    4)
    در این مرحله کف قابلمه مقداری آب، روغن  و زعفران آب کرده بریزید.
    5) 
    با لهای مرغ را کف قابلمه بچنید و به بالها نمک و فلفل بزنید و برنج را روی آنها بریزید.

    6) قابلمه را روی گاز بگذارید و  شعله گاز را زیاد کنید.
    7) بقیه زعفران آب کرده را روی برنج بریزید و بعد از چند دقیقه شعله گاز را کم کنید تا مرغها بپزند و برنج دم بکشد.
    8) در مرحله آخر دوباره شعله را کمی زیاد کنید تا ته دیگ طلایی شود.

    نکاتی درباره ارمنی پلو:

    1- این میزان مواد اولیه برای دو نفر کافی است.

    2-زعفران طعم دهنده اصلی این غذا می باشد بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است.

    برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید.

    بعد به ازای 1 قاشق چای‌ خوری زعفران 2 قاشق سوپ‌ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید.

    افزودن یخ باعث می‌ شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌ تری پس بدهد.

    3-غذاهای ارمنی دارای طعمی خاص است که برگرفته از پیشینه تاریخی ارمنستان است.

    4-بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید، نمک را به اندازه‌ ای اضافه کنید که کمی شور‌ تر از حد معمول باشد.

    بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد.

    بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد.

    برای آب‌ کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید.

    تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد، البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد.

    زمانی برنج برای آب‌ کش کردن مناسب است که دانه‌ های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.

    خاصیتهای مواد اولیه این غذا :

    خواص برنج :

    دارای طبع سرد و خشک است.
    برنج خواب آور است و تشنگی را برطرف می کند.
    مصرف زیاد برنج باعث چاقی می شود پس حتما اعتدال را در مصرف برنج رعایت کنید.
    برنج باعث روشن شدن رنگ پوست را روشن می کند.
    دکتر والتر کمپنر از مرکز پزشکی دانشگاه دوک از اولین محققانی بود که در دهه 1940 رژیم غذایی برنج را برای درمان فشار خون بالا در اختلالات  کلیوی توصیه کرد.
    رژیم یاد شده حداقل در ماه اول شامل برنج بدون نمک و انواع میوه ها است.
    دکتر کمپنر می گوید برنج مقدار سدیم در بدن را کم می کند و همین امر تاثیر محسوسی در کم کردن وزن دارد.

    برنج منبع غنی از مهار کننده های پروتئاز است که در به تاخیر انداختن رشد سرطان موثر می باشد.

    افزایش دهنده اسپرم نیز می باشد.

    برای مادران شیرده مفید است زیرا باعث افزایش شیر مادر می شود.

     خواص زعفران :

    چای زعفران برای درمان افسردگی استفاده می شود.

    دم کرده زعفران برای کاهش فشار خون مفید است.

    زعفران گیاه پر خاصیتی می باشد.

    از خواص زغفران می توانیم به درمان انواع بیماری ها مانند آسم، سرفه، خشکی پوست، حمله عصبی بی خوابی و انزال زود رس اشاره کرد.

    خواص مرغ:

    مرغ منبع خیلی خوب پروتئین است.

    120 گرم گوشت مرغ حدود 70 درصد از نیاز پروتئین بدن را تامین می کند.

    مرغ چربی کمی دارد و برای کسانی که می خواهند وزن کم کنند بهترین نوع گوشت است.

    گوشت مرغ منبع خوب ویتامین  B3 است که یک ویتامین ضد سرطان است.

    برای پیشگیری از پوکی استخوان و همین طور پیشگیری از آلزایمر غذای مناسبی هست.

     

    حلیم بادمجان اصفهانی

     

    طرز تهیه ته چین مرغ، بادمجان مجلسی

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.