آش رشته خانگی:
ما در این مقاله روش پخت آش رشته خانگی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای آش رشته:
- سبزی آش: ۵۰۰ گرم (شامل مقدار بیشتری گشنیز و اسفناج یا برگ چغندر و مقدار کمتری تره و جعفری)
- نخود: ۱۳۰ گرم (معادل دو سوم پیمانه)
- لوبیا چیتی: ۱۳۰ گرم (معادل دو سوم پیمانه)
- عدس: ۱۰۰ گرم (معادل نصف پیمانه)
- رشتهی آش: ۲۰۰ گرم
- پیاز: ۳ عدد بزرگ
- نعنا خشک: ۳ قاشق غذاخوری
- آرد (اختیاری): یک قاشق چایخوری
- کشک: به میزان لازم
- زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
روش پخت آش رشته خانگی
1- پیازها را به صورت نگینی یا خلالی ریز کنید و در تابه سرخ نمایید تا کاملا طلائی شود.
2-ادویهها و نمک را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
سپس ۲ لیتر آب جوش روی پیازها بریزید.
3- مقداری آب را در قابلمه ای مناسب بریزید و اجازه بدید آب به جوش آید سپس سبزی آش را به آب در حال جوش و پیازها اضافه کنید و اجازه دهید ۱ ساعت با درب بسته بپزد.
4- هنگامی که سبزی پخته شد حبوباتی را که از قبل پخته بودید را به سبزی اضافه کنید و اجازه دهید نیم ساعت با سبزی بپزند.
نکته:
حبوبات آش را باید از شب قبل خیس کنید و پیش از اضافه کردن به آش جداگانه بپزید.
در همین فاصله که حبوبات و سبزی آش در حال پختن هستند، کشک را در قابلمه بریزید، به آن آب اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.
نعنا خشک سریع میسوزد و تنها کمی حرارت برایش کافی است.
بعد از نیم ساعت که حبوبات همراه سبزی جوشید و سبزی کاملا پخت، رشته های
آشی را به سه قسمت خرد و به آش اضافه کنید.
درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه رشته کاملا بپزد.
بعد از این که رشته کاملا پخت نعنا داغ و کمی از کشک را به آش اضافه کنید.
برای جا افتادن آش رشته یک دم کنی روی در قابلمه قرار دهید.
اجازه دهید برای ۳۰ دقیقه آش شما با شعله ی خاموش جا بیفتد و لعاب دار شود.
در آخر نمک را اضافه کنید.
کنسرو لوبیا چیتی با قارچ چینود