سفرهی رمضان با طعمهای جدید

از سحر تا افطار با غذاهای خوشمزه برای روزهداران:
از سحر تا افطار، در ماه رمضان میهمان سفرهی رحمت الهی هستیم و باید این فرصت را برای خودسازی و نزدیکی به خدا غنیمت بشماریم.
این ماه پر برکت، زمانی برای تزکیهی روح، تقویت اراده و درک حال نیازمندان است. روزه نه تنها یک عبادت بزرگ، بلکه تمرینی برای صبر، شکرگزاری و مهربانی محسوب میشود.
یکی از مهمترین جنبههای این ماه، تغذیهی سالم و متعادل است که به حفظ انرژی و افزایش نشاط کمک میکند.
غذاهای مقوی و سالم در وعدههای سحر و افطار، تأثیر زیادی بر سلامت بدن و کاهش احساس خستگی دارند.
در این بلاگ، سه غذای جدید، یک سوپ سالم و یک شیرینی معرکه معرفی میکنیم تا سفرهی افطار و سحر را متنوع، خوشمزه و در عین حال مغذی نماییم. 😋🌙✨
سحری – خوراک مرغ و لوبیا چیتی در مولتی کوکر:
(یک خوراک مقوی و خوشمزه که با حرارت ملایم در مولتی کوکر آماده میشود)
مواد لازم:
- 2 تکه سینه یا ران مرغ
- 1 لیوان لوبیا چیتی (از قبل بخیسانید)
- 1 عدد پیازچه
- 2 عدد گوجهفرنگی
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
- 1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده
- نمک به میزان لازم
- 1عدد سیبزمینی
- 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 2 لیوان آب
- 1 قاشق غذاخوری گشنیز خرد شده
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
طرز تهیه:
مرغ را با روغن زیتون در مولتی کوکر کمی تفت دهید تا طلایی شود.
پیازچه، رب گوجه و گوجه فرنگی رنده شده را اضافه نمایید و 2 دقیقه دیگر تفت دهید.
لوبیا چیتی، سیبزمینی، آب و ادویهها را اضافه نموده و درب مولتی کوکر را ببندید و روی حالت “Slow Cook” به مدت 3 ساعت بپزید.
در انتها گشنیز و زعفران دم کرده را بیفزایید و با برنج سرو بنمایید.
محصول پیشنهادی:مولتی کوکر تولیپس RC – A442F
افطاری – کباب بادمجان و مرغ با سس کنجد روی گریل:
(یک غذای سالم و جدید با ترکیب طعمهای شرقی)
مواد لازم:
- 2 عدد بادمجان متوسط
- 2 تکه سینه مرغ
- 1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده
- 2 قاشق غذاخوری کنجد
- 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1 عدد گوجه فرنگی حلقهای
- 1 قاشق غذاخوری ریحان
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
بادمجانها را ورقهای برش دهید و رویشان کمی نمک بپاشید. بعد از 15 دقیقه آب اضافیشان را بگیرید.
سینه مرغ را باریک برش دهید و با زعفران، فلفل سیاه و روغن زیتون مزهدار کنید.
روی گریل داغ، ورقههای بادمجان و مرغ را گریل نمایید تا هر دو طرف طلایی شوند.
برای تهیه سس، کنجد را با رب گوجه، 1 قاشق غذاخوری آب و کمی نمک مخلوط کرده و روی حرارت کم کمی گرم نمایید.
بادمجانها و مرغ را لایهلایه روی هم بچینید، گوجههای حلقهای را رویشان قرار دهید و سس کنجد را روی غذا بریزید.
کوفته نخودفرنگی و گردو در سرخکن بدون روغن
(یک کوفته کاملاً متفاوت و مغذی با بافتی سبک)
مواد لازم:
- 1 لیوان نخودفرنگی پخته
- 1/2 لیوان گردو
- 2 قاشق غذاخوری ریحان
- 1 عدد سیبزمینی متوسط پخته
- 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
- نمک به میزان لازم
- 1 قاشق چایخوری زعفران
- 1 عدد پیازچه
- 2 قاشق غذاخوری آرد نخودچی
- 1 قاشق غذاخوری کنجد
طرز تهیه:
نخودفرنگی، گردو، سیبزمینی و ادویهها را در غذاساز مخلوط کنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
آرد نخودچی را اضافه کنید و ورز دهید.
مواد را به شکل کوفتههای کوچک درآورید و رویشان کنجد بپاشید.
کوفتهها را در سرخکن بدون روغن به مدت 10 دقیقه در دمای 180درجه بپزید.
محصول پیشنهادی:سرخ کن بدون روغن ژانومه مدل JA540
سوپ هویج و گشنیز با طعم نعناع:
(یک سوپ سبک، معطر و بسیار مناسب برای افطار)
مواد لازم:
- 2 عدد هویج متوسط
- 1 عدد سیبزمینی
- 1 عدد پیازچه
- 2 لیوان آب
- 1 قاشق غذاخوری گشنیز
- 1 قاشق چایخوری نعناع خشک
- نمک به میزان لازم
- 1/2 قاشق چایخوری فلفل سیاه
طرز تهیه:
هویج، سیبزمینی و پیازچه را با آب و نمک روی حرارت ملایم بپزید.
وقتی مواد نرم شدند، با گوشتکوب برقی یا میکسر، مواد را پوره کنید.
گشنیز، فلفل و نعناع خشک را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر روی حرارت کم بجوشانید.
با نان تست سرو کنید.
شیرینی خرما و گردو با روکش کنجد (رژیمی و مناسب افطار):
(یک شیرینی خاص، بدون شکر و سالم)
مواد لازم:
- 10 عدد خرما (بدون هسته و نرم)
- 1/2 لیوان گردوی
- 1 قاشق غذاخوری عسل
- 1 قاشق غذاخوری کنجد
- 1/2 قاشق چایخوری دارچین
طرز تهیه:
خرماها را له کنید و گردو، دارچین و عسل را اضافه بنمایید.
مخلوط را ورز دهید و به شکل توپکهای کوچک درآورید.
توپکها را در کنجد بغلتانید و 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شوند.