کاربردهای گیاه دارچین:
کاربردهای گیاه دارچین بسیار زیاد می باشد .
در این مقاله درباره ارزش غذایی گیاه دارچین و کاربردهای مختلف آن صحبت می کنیم.
ارزش غذایی دارچین :
بر طبق دپارتمان کشاورزی ایالات متحده، ۱۰ گرم دارچین حاوی موارد زیر می باشد:
۲۴.۷ کیلوکالری انرژی
۰.۱۲ گرم چربی
۸.۰۶ گرم کربوهیدرات
۰.۴ گرم پروتئین
خواص درمانی دارچین :
یک قاشق مرباخوری پودر دارچین به اندازه یک لیوان آب انار حاوی آنتی اکسیدان است.
دارچین سرشار از کلسیم، آهن، ویتامین C،K، منگنز و فیبر است.
ماده شیمیایی موجود در دارچین سنا میتواند در مقابله با عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند.
استنشاق روغن دارچین، تمرکز ذهنی و حافظه را بهبود می بخشد.
برای پیشگیری از فاسدشدن گوشت به عنوان نگهدارنده استفاده می شود.
پاشیدن مخلوطی از روغن دارچین، میخک، اکالیپتوس، لیمو و رزماری ۹۹درصد باکتری های موجود در فضا را از بین می برد.
افزودن آن به چای، گرفتگی سینه و مجرای تنفسی را التیام میبخشد.
افزودن آن به چای و سوپ حالت تهوع را کاهش می دهد.
در برخی بیماران مبتلا به آسم و دارای خلط غلیظ در سینه مفید میباشد.
دارچین می تواند از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کرده و یا سرعت پیشرفت این بیماری را کم نماید.
تحقیقات جدید نشان میدهد که دارچین میتواند بصورت بلقوه برضد ویروس اچ آی وی، مفید باشد.
کاراترین نوع دارچین بر علیه ویروس اچ آی وی ۱ و ۲ نوع چینی (سنا) آن میباشد.
دارچین پیشرفت بیماری ام اس را کاهش می دهد.
دارچین به دلیل طبیعت گرمش، افزایشدهنده قوای جنسی است.
رژیم غذایی پر دارچین میتواند اثرات منفی خوراکیهای پرچربی را کاهش دهد.
دارچین، به جز درمان اختلال های گوارشی، خاصیت آرامش بخشی دارد.
دارچین قند و کلسترول خون را کنترل می کند.
از دارچین برای درمان سوء هاضمه، درد و نفخ معده و اسهال استفاده می شود.
افرادی که آلرژی دارند نباید از مصرف دارچین در غذاهای خود پرهیز کنند زیرا موجب تشدید آلرژی نمی شود.
دارچین، رمز جوانی است، مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می دارد .
بهترین دارو برای دردهای عضلانی است .
به عنوان تب بر استفاده می شود.
کاربردهای دیگر دارچین عبارتند از :
دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد که آن هم قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است.
اگر حس می کنید ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچین را فراموش نکنید.
اثر آرام کننده و شاد کننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است.
در حقیقت میتوان گفت دارچین، والیوم گیاهی است.
در دارچین ماده ای به نام Cinnamodehyde وجود دارد که روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش دارد.
دارچین رگ ها را باز میکند و باعث بهبود گردش خون میشود.
دارچین تاثیر مثبتی در کاهش فشار خون بالا دارد.
استفاده روزانه از عسل و پودر دارچین سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
دارچین اثری مشابه پنی سیلین و آنتی بیوتیک دارد.
دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است .
حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است.
ذارچین به عنوان تقویت کنندۀ عمل هضم غذا و جریان گردش خون به کار میرود.
همچنین، به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف میشود.
دارچین به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار می رود.
دارچین برای رفع سوءهاضمه، به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده میشود.
مصرف عسل و پودر دارچین علاوه بر درمان درد و نفخ معده ، زخم معده را نیز درمان میکند.
دارچین نیرو بخش و مقوی است .
دارچین دارای خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری ها می باشد.
برای خفقان، وسواس، وحشت و جنون مفید می باشد.
دارچین برای تقویت معده و کبد و رفع بدبویی دهان، قطع سرفه رطوبی، تنگی نفس بسیار مفید است.
ضماد آن برای رعشه و رفع تب و لرزهای بلغمی و سوداوی و تسکین درد آن مفید است.
طعم دارچین :
دارچین علاوه براین همه خواص، طعم بسیار خوبی نیز دارد.
موقع دم کردن چای، مقداری از پوست دارچین را در داخل قوری بریزید تا همراه با چای دم بکشد.
مصرف دارچین در دیابت :
بیماران مبتلا به دیابت میتوانند با افزودن کمی دارچین به رژیم غذایی خود به حفظ سلامت بدنشان کمک کنند.
در یک مطالعه بیماران دیابتی که به مدت ۴۰ روز، روزانه یک گرم دارچین به رژیم غذایی معمول خود افزودند نتایج زیر حاصل شد:
میزان قند خون،کلسترول و چربیهای خونشان تا ۳۰ درصد کاهش یافت .
کاهش میزان کلسترول ، قند و چربی خون در بیماران دیابتی تاثیر مفیدی در بهبود سلامتی دارد.
وقتی بدن حساسیت خود را نسبت به هورمون انسولین از دست میدهد، دیابت نوع دوم بروز میکند.
انسولین قند را از خون به سلول های بدن منتقل میکند تا به عنوان انرژی مورد استفاده قرار گیرد.
بنابراین وقتی بدن به انسولین پاسخ ندهد، مقدار قند یا گلوکز در خون بالا میرود و منجر به خستگی و تاری دید میشود.
افزایش قند خون در دراز مدت میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ، نارسایی کلیوی و نابینایی را افزایش دهد.
افزودن مقدار کمی دارچین به چای ، آب پرتقال یا غلات مفید است.
دارچین تقریبا هیچ کالری ندارد ، هر گرم دارچین کمتر از ۳ کالری دارد که بسیار اندک است.
با جوشاندن آب با یک تکه دارچین به راحتی میتوان چای دارچینی نیز تهیه کرد.
دارچین همچنین از بروز دیابت نوع دوم در افراد در معرض خطر جلوگیری میکند.
مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده است که دارچین سوخت و ساز گلوکز را حدود 20 برابر میکند.
دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلول ها را بهبود میبخشد.
دارچین و کاهش وزن :
کسانی که مخلوط عسل و دارچین را می نوشند اظهار کم اشتهایی میکنند.
اضافهکردن عسل و دارچین به رژیم غذایی میتواند راهی دلپذیر برای کاهش وزنباشد.
نصف این چای را قبل از خواب و باقیمانده آن را صبح بنوشید.
کاربردهای آرایشی – بهداشتی دارچین :
دهانشویه:
۱ قاشق چایخوری پودر دارچین را با نصف قاشق چایخوری پودر میخک مخلوط کرده و مسواک تر را به آن آغشته کنید.
سپس آنرا به دندانها و داخل دهان بکشید و این عمل را روزی یک مرتبه تکرار کنید.
سفید کننده و جرم گیر دندان:
یک قاشق مربا خوری پودر دارچین را با ۲ قاشق مرباخوری کف دریا (نام گیاه دارویی است) مخلوط کرده و خوب هم بزنید.
روزی ۲ مرتبه ابتدا مسواک را تر کرده و به پودر حاصل آغشته کنید سپس آن را به دندانها بکشید.
ملاحظات :
دارچین پودرشده در ظرف پلاستیکی نگهداری نشود.
هرچه پوست دارچین کهنهتر باشد اسانس کمتری خواهد داشت.
میزان مصرف توصیه شده آن :
بعضی از محققان مصرف روزانه ۲ تا ۴ گرم پودردارچین را توصیه مینمایند .
بعضی دیگر معتقدند این مقدار باید بین ۱ تا ۶ گرم دارچین باشد.