خورشت ماست اصفهانی:
خورشت ماست یکی از غذاهای سنتی اصفهان می باشد که مواد مغذی از جمله گوشت گردن گوسفند، زعفران، ماست پرچرب و شکر در این غذا مصرف می شود.
این خورشت به عنوان پیشغذا، دسر و کنار غذا نوش جان میشود .
رنگ طلایی زعفرانی و درخشش زرشک و خلال پسته روی آن هر کسی را به اشتها میآورد.
معمولاً این خورشت به صورت سرد برای خوردن سرو می شود .
این خورشت در مهمانی های مجلل و بزرگ و جشن ها و مجالس عروسی اصفهان دیده می شود.
این خورش در قدیم یک غذای اصلی درباری بود ولی امروزه به عنوان دسر مصرف می شود.
مواد لازم :
گوشت گردن گوسفند : 200 گرم
شکر :1/2 پیمانه
پیاز : 1 عدد
ماست : 3 پیمانه
زرده تخم مرغ : 1 عدد
زعفران دم کرده : 1 قاشق سوپ خوری
مغز خلال بادام : 1 قاشق سوپ خوری
گلاب : 1 قاشق سوپ خوری
مغز گردو : 1 قاشق سوپ خوری
نمک ، فلفل ، زردچوبه قدری
طرز تهیه خورشت ماست اصفهانی:
گوشت را با یک عدد پیاز و زردچوبه بگذارید تا خوب بپزد و له شود.
بعد از اینکه گوشت خوب پخت آن را از استخوان جدا کنید و دز ظرف مسی خوب بکوبید.
گوشت را باید آن قدر بکوبید تا کش بیاید .
حتما بخوانید خورشت پرتقال با مرغ
زرده تخم مرغ را با شکر و ماست مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.
وقتی ماست جوش آمد گوشت کوبیده شده را به ماست اضافه کنید و هم بزنید .
در این مرحله مغز گردو ، خلال بادام ، زعفران و گلاب را ماست و گوشت اضافه می کنیم و هم می زنیم.
بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید و به مدت 24 ساعت درون یخچال بگذارید تا خوب جا بیفتد .
نکات :
برای کش دار شدن خورشت ماست باید گوشت گردن گوسفند را آنقدر بکوبید که رنگ آن از قهوهای تبدیل به کرم شود.
به این ترتیب یک خورش ماست کش دار و غلیظ با یک بافت ایدهآل خواهید داشت.
حتما برای تهیه این خورشت از ماست چکیده استفاده کنید.