آشپزی, خورشت ها

خورشت ماست اصفهانی

خورشت ماست اصفهانی

خورشت ماست اصفهانی:

خورشت ماست یکی از غذاهای سنتی اصفهان می باشد که مواد مغذی از جمله گوشت گردن گوسفند، زعفران، ماست پرچرب و شکر در این غذا مصرف می شود.

این خورشت به‌ عنوان پیش‌غذا، دسر و کنار غذا نوش جان می‌شود .

رنگ طلایی زعفرانی و درخشش زرشک و خلال پسته روی آن هر کسی را به اشتها می‌آورد.

 معمولاً این خورشت  به صورت سرد برای خوردن سرو می شود .

این خورشت در مهمانی ‌های مجلل و بزرگ و جشن ها و مجالس عروسی اصفهان دیده می شود.

این خورش در قدیم یک غذای اصلی درباری بود ولی امروزه به عنوان دسر مصرف می شود.

مواد لازم :

گوشت گردن  گوسفند : 200 گرم

شکر :1/2 پیمانه

پیاز : 1 عدد

ماست : 3 پیمانه

زرده تخم مرغ : 1 عدد

زعفران دم کرده : 1 قاشق سوپ خوری

مغز خلال بادام : 1 قاشق سوپ خوری

گلاب : 1 قاشق سوپ خوری

مغز گردو : 1 قاشق سوپ خوری

نمک ، فلفل ، زردچوبه قدری

خورشت ماست اصفهانی

طرز تهیه خورشت ماست اصفهانی:

گوشت را با یک عدد پیاز و زردچوبه بگذارید تا خوب بپزد و له شود.

بعد از اینکه گوشت خوب پخت آن را از استخوان جدا کنید و دز ظرف مسی خوب بکوبید.

گوشت را باید آن قدر بکوبید تا کش بیاید .

حتما بخوانید خورشت پرتقال با مرغ

زرده تخم مرغ را با شکر و ماست مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.

وقتی ماست جوش آمد گوشت کوبیده شده را به ماست اضافه کنید و هم بزنید .

در این مرحله مغز گردو ، خلال بادام ، زعفران و گلاب را ماست و گوشت اضافه می کنیم و هم می زنیم.

بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید و به مدت 24 ساعت درون یخچال بگذارید تا خوب جا بیفتد .

نکات :

برای کش دار شدن خورشت ماست باید گوشت گردن گوسفند را آنقدر بکوبید که رنگ آن از قهوه‌ای تبدیل به کرم شود.

به این ترتیب یک خورش ماست کش دار و غلیظ با یک بافت ایده‌آل خواهید داشت.

حتما برای تهیه این خورشت از ماست چکیده استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *