بلاگ, مقالات

خواص دارویی میوه به

میوه به

خواص دارویی میوه به :

خواص دارویی میوه به بسیار زیاد می باشد، در این مقاله تمام خواص به را معرفی می کنیم.

بـِه ، دارای گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و تقریباً گس دارد.

این میوه به صورت جهانی در ترکیه،چین، ازبکستان، ایران، آرژانتین، نیوزیلند پرورش می‌یابد.

درخت به درختی است از تیره گل سرخیان، جزو دسته سیب‌ها که پشت برگ‌هایش کرک‌دار است.

خواص دارویی به در احادیث:

در مورد به و خواص آن احادیثی از ائمه اطهار علیه السلام آمده که عبارتند از:

1- کسی که سه روز ناشتا به بخورد، ذهن او صاف و حلم و علم او بسیار می شود و از مکر شیطان و شیطانیان محفوظ می ماند.

2- به ، قوه بینایی را زیاد می کند و محبت در قلب ایجاد می نماید.

3-اگر زن آبستن به بخورد ، فرزندانش نیکو (زیبا و شجاع) متولد می شوند.

4- به دل را شاد و با نشاط ، شخص بخیل را سخاوتمند و آدم ترسو را دلیر می کند.

5- امام صادق علیه السلام می فرماید: به غم و اندوه را از بین می برد.

6- خوردن به ، برای ضعف قلب بسیار مفید است.

7- به ، معده را پاک می کند و ذهن را روشنی می بخشد.

میوه به

خواص ذرمانی  دیگر به :

به سرشار از ویتامین های A و B و C و همچنین قند و پیتین است .

به رسیده ، دارای طبیعتی معتدل است ، درحالی که دانه به یا همان به دانه طبیعتی سرد و تر دارد.

به تقویت کننده قلب است.

ادرار آور است .

نرم کننده سینه است.

خونریزی را بند می آورد .

به ترش برای تنگی نفس مفید است .

 به ترش استفراغ را بند می آورد.

خوردن میوه به در پیشگیری از سکته مغزی و قلبی کمک موثری می کند.

ترشح زیاد بزاق دهان را اعتدال می بخشد.

مربای به در درمان رماتیسم موثر است.

این میوه در درمان کلسترول ، تصلب شرایین و ترومبوز خونی موثر است.

خونریزی از رحم را متوقف می کند و اثر مفیدی روی بواسیر دارد.

جوشانده به

خواص جوشانده به :

به، میوه‌اى سرشار از تانن است که در معالجه اسهال و ورم روده بزرگ خیلى مؤثر است.

به این منظور مى‌توان ۴۰ تا ۵۰ گرم به را خرد کرده و مدت ۱۵دقیقه در یک لیتر آب جوشانده و مصرف کنید.

جوشاننده به قابض است و در مواردى که عمل هضم به زحمت صورت مى‌گیرد، مصرف مى‌گردد.

جوشانده فوق در معالجه اسهال‌هاى سبک، که بر اثر بى‌حالى و تنبلى روده‌ها پیدا مى‌شود موثر است.

اگر آب به را بگیرید و هم وزن آن شکر اضافه نمایید و بجوشانید تا به قوام آید، شیره‌اى به وجود مى‌آید که در معالجه ورم شدید امعاء، بسیار مؤثر است.

به، داراى ویتامین ‌آ است که در تجدید جوانى نقش دارد و هم‌چنین در تعادل اعصاب، مهم است.

خوردن آن افسردگى و وسواس را از بین ‌می برد و نشاط آور است.

به براى تقویت اعمال معده، مفید است.

خوردن به و فرآورده‌هاى آن‌، میل به خاک و گِل خوردن را بر طرف مى‌کند.

خوردن به، عرق بدن را خوش‌بو مى‌کند.

خوردن روغن به (آب به + نصف مقدار آب به روغن زیتون را بجوشانید) براى درمان اسهال مزمن، خلط خونى، ورم کبد و زخم معده و روده مفید است.

شربت به‌لیمو، حرارت بدن را فرو مى‌نشاند.

مصرف به در بارداری :

خوردن به و فرآوده‌هاى آن مانع انداختن جنین زن‌ها مى‌شود.

(باعث تقویت رحم مى‌‌شود) در گذشته به زنان باردار توصیه می‌شد برای این که کودکشان زیبا شود، روزانه یک عدد میوه «به» مصرف کنند.

مصرف میوه به در دوران بارداری تاثیر بسیار زیادی در کاهش میزان تهوع ناشی از بارداری در زنان دارد.

به اعتقاد درمانگران طب سنتی از آنجا که در دوران بارداری قاعدگی در زنان به طور کامل قطع می‌شود.

خروج برخی از اخلاط و مواد زائد از بدن که به واسطه قاعدگی هر ماه صورت می‌گرفت، حین بارداری انجام نمی‌شود.

بنابراین این مواد زائد در بدن باقی می‌ماند و این مسئله به مرور موجب تحریک دریچه مری یا دهانه معده در خانم‌های باردار می‌شود.

این موضوع موجب می‌شود این دریچه به خوبی وظیفه خود را انجام ندهد و همین مسئله برخی ناراحتی‌های گوارشی مانند تهوع را برای زنان باردار به همراه دارد.

خواص به دانه:

درمان سرفه، خشونت حلق،

رفع عطش، حرارت معده

رفع سوزش دهان و زبان و رفع گرفتگى صدا

به این منظور باید ۳۰ گرم به دانه را در نیم لیتر آب جوشاند، صبح و ظهر و شب یک استکان میل نمود.

و براى سوزش زبان، مدتى آن را در دهان نگه داشت.

جویدن به دانه، کندى دندان را بر طرف مى‌کند.

اگر ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم به دانه را در یک لیتر آب بجوشانید و روزى چند مرتبه بر پوست بمالید.

به دانه براى درمان سوختگى‌، سرما زدگى مفید است

به دانه برای بر طرف کردن و التیام ترک پوست دست و بدن ، نوک پستان ، لب مفید است.

به دانه، ورم معده را معالجه مى‌کند.

به این منظور باید چهار گرم به دانه را در صد و بیست گرم آب بخیسانید.

سپس آن را آن‌قدر به‌هم بزنید تا مایعى به‌شکل سفیده‌تخم مرغ به‌دست آید.

به دانه ضد تب است . اسهال خونی و ساده را درمان می کند .

برای درمان جراحات گلو موثر است .

برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است .

برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است .

آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید .

جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسیمفید است .

خواص روغن به:

جهت تهیه روغن به ، به را تکه تکه کرده و بپزید سپس آب آنرا بگیرید و با دو برابر وزن آن روغن زیتون مخلوط کرده.

آنقدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند.

البته ذقت کنید که روغن نسوزد .

برای برطرف کردن زنگ زدن در گوش مفید است .

سرگیجه را برطرف می کند برای مداوای زخم های دهان مفید است .

خونریزی ریوی را درمان می کند .

اسهال مزمن را برطرف می کند.

دوست کبد است و ورم کبد را رفع می کند .

زخم روده ها را درمان می کند .

برگ درخت به

خواص برگ درخت به:

براى پانسمان زخم‌هاى سطحى بدن  مناسب است .

برای شست‌وشوى چشم در هنگام چشم درد، مى‌توان از محلول غلیظ جوشانده برگ درخت به استفاده نمود.

جوشانده برگ درخت به‌، بى‌خوابى را درمان مى‌کند.

به این منظور باید یک مشت برگ‌هاى تازه و نو رسته برگ به را به مدت ده دقیقه در یک لیتر آب جوش بریزیم تا دم بکشد.

پس از صاف کردن آن را با شکوفه نارنج یا شکر یا عسل، شیرین کنید .

قبل از خواب، دو قاشق سوپخورى از جوشانده را بنوشید.

جوشانده برگ به (به روشى که گفته شد)، بهترین راه درمان عصبانیت است.

زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئید .

ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است .

فواید کرک به:

اگر گرد سوخته کرک به را روى زخم قرار دهند، خون‌ریزى را بند مى‌آورد.

فواید شکوفه درخت به:

چنان‌چه دم کرده ۳۰ گرم شکوفه به (تازه یا خشک کرده آن) را در یک لیتر آب با عرق بهار نارنج مخلوط کنند و بنوشند، خواب عمیق و راحتى به دنبال خواهد داشت.

سردرد را برطرف می کند. مقوی معده است . سینه را صاف و تقویت می کند.

سرفه کودکان را برطرف می سازد .

برای درمان بی خوابی دم کرده گل را با آّب بهار نارنج مخلوط کرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید .

هشدار: کرک یا پرزى که روى به مى‌باشد، هضمش سنگین است و براى حلق و صدا بسیار مضر مى‌باشد.

باید قبل از خوردن به، پرزهاى روى آن را پاک نمود.

نکات مهم در خرید و نگهداری به:

به را فقط به رنگ زرد روشن تهیه کنید، زیرا نوع سبز آن مانند بسیاری دیگر از میوه‌ها نرسیده و خیلی سفت است.

پوست این میوه براق و معطر بوده و با لایه‌ای کرک‌ مانند به رنگ قهوه‌ای پوشیده شده است که آن را با ساییدن از بین می‌برند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 2 =